Terug naar de markt…

Geplaatst door

De Kontichse markt ging terug open, aangepast aan de Corona-richtlijnen. Dorpslijst Sander vindt het opzet veiliger en ruimer dan voorheen. Maar het wandeltraject is te lang voor oudere mensen. Dat moet beter.

De Kontichse markt is erg geliefd, ook bij oudere inwoners die niet zomaar met de auto naar de supermarkt kunnen rijden. Zij waren opgelucht dat ze terug naar de markt konden. Ook de markkramers sloegen een zucht van verlichting nu ze terug aan de slag konden.

Het gemeentebestuur herschikte te markt om aan de coronanormen te voldoen. Daarbij ontdekten ze dat er meer ruimte is als een aantal parkingpleintjes ook gebruikt worden om kramen te plaatsen. Dat is alvast een goede zaak. Men voorzag twee ingangen: een naast het oude gemeentehuis en een naast het nieuwe. Zo was er voldoende ruimte om overal langs te wandelen.

Minder goed vonden we de lange lus die elke marktbezoeker moest afleggen. Dat is voor vele oudere mensen niet vanzelfsprekend, zeggen gemeenteraadsleden Nele Van der Spiegel en Joost Fillet. Zeker wie iets vergat, die moest heel de route opnieuw afleggen. Het moet mogelijk zijn om kortere wandellussen te maken, zodat alle kramen van de markt vlot toegankelijk zijn, ook voor oudere mensen.

Ook de doorgang naar de Magdalenastraat zou beter opengezet worden. Dat zou de bereikaarheid van de markt vergroten en de verbinding met de wereldwinkel en fietsenwinkel verderop mogelijk maken.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *