Duurzame keuzes trekken bedrijven naar Kontich

Geplaatst door

In de zomer van 2017 moesten we beslissen over de bouwvergunning van een nieuw bedrijvencomplex in de plaats van de industriehallen van Federal Mogul aan de Prins Boudewijnlaan. Onze schepen van Ruimtelijk Ordening Wim Annaert stond niet negatief tegenover een bedrijvenpark op voorwaarde dat er voldaan werd aan de voorwaarden voor waterafvoer en -infiltratie, mobiliteit en andere duurzame initiatieven. Positief was dat hierdoor de site van Federal Mogul opnieuw werd ingevuld met meer kleinschalige bedrijvencomplexen. De duurzaamheidsvoorwaarden werden voldaan en de vergunning kwam er. Drie jaar later is het nieuwe gebouw zo goed als klaar en worden volop nieuwe bedrijven aangetrokken.

De informaticabedrijven AFAS en Cheops verhuizen naar het bedrijventerrein Gate 7 in Kontich en creëren daar tientallen extra jobs. Met de aanwezigheid van andere IT-bedrijven zoals Cronos, Disprimo en Aurelium wordt Kontich stilaan een Vlaamse versie van Silicon Valley, volgens Gazet Van Antwerpen.

De aantrekkingskracht haalt Kontich uit verschillende kwaliteiten, waaronder de bewuste keuze voor duurzaamheid.  Zo zegt Machiel den Dekker, general manager AFAS: “We hebben voor Gate 7 gekozen omwille van de locatie, de duurzaamheid van het gebouw en de uitgebreide voorzieningen zoals de mogelijkheid tot strijkatelier, en de nabijheid van tennis- en hockeyclubs.” Ook het feit dat de site gebouwd werd volgens het principe ‘bijna energieneutraal’ speelt mee. “De driedubbele beglazing in het gebouw en het daardoor verhoogde comfort voor de werknemers, de slimme verlichting en de camerabewaking op de site maakten van de keuze voor Gate 7 een evidentie.”

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *