Herbestemming gronden politiezone Hekla aan Duffelsesteenweg

Geplaatst door

Politiezone Hekla bezit gronden aan de Duffelsesteenweg te Kontich, waarvoor ze een bouwpromotor zoekt die er, naast een ruimte voor de wijkpolitie, zoveel mogelijk geld voor wilt geven. Uiteraard is het financiële aspect belangrijk. Maar daarnaast zijn nog andere doelstellingen van tel.

Op de politieraad van woensdag 24 juni 2020, kwam dit agendapunt ter sprake. Twee raadsleden vroegen het woord. Joost Fillet (Dorpslijst Sander, Kontich) vroeg om aandacht te besteden aan betaalbare en sociale huisvesting en Jeroen Van Laer (Groen, Edegem) drong aan om een aantal duurzaamheidscriteria in het bestek op te nemen. “De woningprijzen stijgen sterk en het is voor vele mensen steeds lastiger om een geschikte woning te huren of te kopen. De lokale overheid, ook de politiezone, moet doen wat ze kan om daaraan te verhelpen”, zegt Joost Fillet.“Iedereen besteedt vandaag aandacht aan duurzaamheid. Het zou heel eigenaardig zijn moest Politiezone Hekla in dit dossier alleen voor het geld gaan, zonder andere doelen zoals duurzaamheid voorop te stellen”, voegt Jeroen Van Laer eraan toe.

Aangezien er geen andere tussenkomsten waren die onze vragen tegenspraken, gaan Joost Fillet en Jeroen Van Laer ervan uit dat het politiecollege beide aanbevelingen ter harte zal nemen.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *