Extra gemeenteraad over coronamaatregelen

Geplaatst door

Samen met CD&V vraagt Dorpslijst Sander om de gemeenteraad van Kontich bijeen te roepen in augustus zodat de burgemeester kan toelichten hoe de coronacrisis verliep in onze gemeente en kan verantwoorden welke maatregelen en verordeningen hij uitvaardigde vanuit zijn functie als burgemeester.

Specifiek rond de blokkade van het kamp van Chiro Waarloos, stellen vele raadsleden zich vragen. Maar ook alle andere maatregelen die de burgemeester uitvaardigde vragen om toelichting. “Dit debat moet dringend gevoerd worden binnen de gemeenteraad en dit kan niet wachten tot de eerstvolgende geplande raadszitting van 21 september”, zegt Joost Fillet, fractieleider van Dorpslijst Sander.

Eén derde van de zittinghebbende gemeenteraadsleden kunnen samen verzoeken om de gemeenteraad samen te roepen. De Kontichse fracties van dorpslijst Sander en CD&V tellen samen één derde van de zittinghebbende raadsleden. Wij verwachten de uitnodiging voor deze extra gemeenteraad die zou kunnen doorgaan op maandag 17 augustus.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *