De Ploeg, oudste gebouw van Kontich, van de sloop gered!

Geplaatst door

De Ploeg, oudste gebouw van Kontich, van de sloop gered. Dorpslijst Sander haalt een grote slag thuis. Heel de maand maart voerde Dorpslijst Sander campagne“Handen aan de Ploeg” met een folder, een raamaffiche en een facebookcampagne. Daarmee pleitten we om actief werk te maken van dit historische gebouw en het zeker niet te slopen.We zijn dankbaar en tevreden dat het zittende schepencollege op 2 april 2021 besloot om het gebouw De Ploeg niet te slopen, maar te renoveren ondanks de slechte staat.

Dorpslijst Sander dankt de erfgoedraad om hierover een helder en onderbouwd advies te schrijven dat door het schepencollege werd gevolgd. En ook de heemkundige kring om met zijn protest mee te zorgen voor de bescherming van ons patrimonium. Ten slotte dankt Dorpslijst Sander alle inwoners die haar actie steunden, iedereen die de affiche ‘Handen aan de Ploeg’ uithing en elkeen die zijn stem liet horen aan het gemeentebestuur.‘

De ploeg’ kan een blikvanger worden van een volledig nieuw heraangelegd groen Sint-Jansplein. Gelegen naast het cultuurpunt, biedt de Ploeg tal van mogelijkheden om cultuur en ontmoeting met elkaar te verbinden.

Kontich heeft er een nieuw en waardevol project bij.

https://www.hln.be/…/historisch-gebouw-de-ploeg…/…

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *