geen verkaveling tussen Kauwlei en Broekbos

Geplaatst door

Minister Demir roept de steden en gemeenten op geen nieuwe huizen toe te laten in watergevoelig gebied. De nakende verkaveling ligt tussen Kauwlei en Broekbos, zoals de naam het zegt, een zeer waterig gebied.

Demir kondigde aan dat Vlaanderen voortaan systematisch in beroep zal gaan tegen beslissingen van lokale besturen om verkavelingen of bouwprojecten toe te staan in signaalgebieden met overstromingsrisico. Wil N-VA Kontich niet in een procedure belanden tegen haar eigen minister, dan kan ze maar best de verkavelingaanvraag Kauwlei/broekbos afwijzen.

Lees meer in HLN

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *