grote LED-schermen… wij hebben onze bedenkingen

Geplaatst door

Schepen Luc Abrams overtuigde het schepencollege om grote LED-schermen te plaatsen in Kontich en Waarloos. Maar in de gemeenteraad vangt hij minder applaus. Alle oppositiepartijen hebben hun bedenkingen. “We zijn het eens met alles wat Joost Fillet gezegd heeft”, klonk het gisteren tijdens de bespreking van dit voorstel.

Inderdaad, we zitten niet te wachten op grote LED-schermen in ons dorp met flitsende reclame, afgewisseld met gemeentelijke informatie. Er staan immers al plakzuilen, schuifborden, en overal de lelijke elektronische borden van JCDecaux.Eerst wilde Abrams de borden plaatsen langs de drukke autobanen, maar het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer gaf een negatief advies.

Nu zouden de borden langs gemeentewegen gezet worden, waarover AWV niets te zeggen heeft.De lichtborden zullen de omgeving verder ontsieren. De flitsende lichtboodschappen leiden de automobilist af. We moeten alles doen voor veiliger verkeer en zeker de automobilisten in het centrum niet afleiden met reclame. Beter houden de chauffeurs hun aandacht bij de fietsers en de voetgangers die ook op de straat bewegen.Volgens Abrams zouden de lichtpanelen niets kosten: “Reclame op de borden zorgt voor inkomsten. De gemeente kan er gratis informatie op plaatsen”. Toen we vroegen of het ook reclame zou zijn voor alcohol, rookwaren en gokspelen, antwoordde Abrams dat enkel lokale middenstanders de kans zouden krijgen om reclame te maken op de lichtschermen. Dus, de lokale middenstand betaalt de communicatiekosten van schepen Abrams. Dat is straf.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *