Attest woonkwalteit plotsklaps duurder?

Geplaatst door

Ons pleidooi om geen 90 euro aan te rekenen voor een attest woonkwaliteit, kreeg geen bijval op de gemeenteraad. Open VLD vindt het zelfs niet nodig om aan de woonkwaliteit in Kontich te werken. Het gaat nochtans over veiligheid zoals risico op CO-vergiftiging en gezondheid (vocht, schimmelvorming). Het nieuwe tarief van 90 euro is een nodeloze drempel voor de mensen en levert de gemeente haast niks op. Plots was administratieve vereenvoudiging geen issue meer. Nadien volgde nog een agendapunt over de ocmw steun. Onze fractie steunt de invoering van het nieuwe REMI systeem maar wil daarbij een grondige bespreking van het steunkader. Die bespreking kwam er voorlopig niet. Schepen Cindy Vanbaeden schijnt niet te beseffen dat de opmaak van het steunkader de bevoegdheid is van de raad voor maatschappelijk welzijn. De opzet van de Warme Plekken die op ons voorstel in september unaniem goedgekeurd werd, heeft onze burgemeester wel onder de aandacht gebracht in de krant. Dat is een goed begin. Onze fractie vroeg naar een overzicht van de energiemaatregelen die Kontich neemt. Daarover vonden we ook iets terug in de krant.

Link HLN

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *