1.000.000€ voor een cameraschild en tegelijkertijd investeringen uitstellen en besparen op personeel

Geplaatst door

Onze gemeente bouwt samen met politiezone Hekla en intercommunale Igean ‘cameraschilden’ in Waarloos, in Kontich Kazernen en in de Altenawijk. De kosten van deze plannen lopen op richting 1 miljoen euro. Vanaf 2023 verwachten Open VLD en N-VA dat de boetes zullen binnenstromen, vooral bij aanvang, als de passanten nog niet goed beseffen dat de camera’s er staan. Iedereen die meer dan 36 km per uur rijdt, gaat op de bon. Het systeem heeft voordelen. Vooral de verkeersveiligheid gaat erop vooruit, zodra alle chauffeurs zich aan de regels houden.

Maar de cameraschilden hebben ook belangrijke nadelen. Om te beginnen de hoge kostprijs. Juist op het moment dat de gemeente alle budgetten terugdraait, investeringen massaal uitstelt en 10 personeelsleden wil besparen, is er blijkbaar wel geld voor cameraschilden. Dat de boetes de investering snel zullen terugbetalen is volgens ons een cynische redenering. Het is toch de bedoeling om de verkeersveiligheid te verhogen, dus geen boetes te moeten innen? Of toch niet?

De cyberveiligheid gaat er dan weer op achteruit. Hoewel de politie alles in het werk stelt om de datagegevens te beschermen, is dit systeem nooit 100% waterdicht volgens ons. Temeer omdat de gegevens moeten uitgewisseld worden tussen de politie, Igean, de gemeente en het parket. Net die uitwisseling maakt het systeem kwetsbaar voor hacking en cyber attacks.

Het veiligste lijkt me de fiets te nemen of te voet door het dorp te gaan. 🚴‍♀️

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *