De nieuwe huisvestingsmaatschappij kan van start gaan

Geplaatst door

De nieuwe huisvestingsmaatschappij kan van start gaan.

Na heel wat opzoekwerk van onze fractie, blijkt dat de financiële situatie van de nieuwe huisvestingsmaatschappij Thuisrand, na de opsplitsing van de Ideale Woning en de Volkswoningen van Duffel en na de inbreng van de koopmaatschappij ARRO, in evenwicht is. Dit is geruststellend nieuws voor alle betrokkenen nadat eerder onheilsberichten over grote financiële tekorten de wereld werden ingestuurd.

Onze fractieleider Joost Fillet kreeg bevestiging over zijn bevindingen van de bevoegde schepen. Bovendien gaat de Kontichse meerderheid akkoord met ons standpunt om geen sociaal patrimonium te verkopen, zo zegden ze toch tijdens de vergadering van de gemeenteraadscommissie eergisteren.

Tijdens de gemeenteraad zullen we hierover bevestiging vragen. Verder zullen we strijden voor de toewijzingsregels op basis van woonnood, voor voldoende sociale begeleiding op niveau van wat de bewoners nodig hebben en voor de kwaliteit van de woningen. Ten slotte moet het aantal sociale woningen sterk omhoog. De woningnood is voor deze bevolkingsgroep het grootst. Er zijn heel wat mogelijkheden zoals op de site van het vredegerecht, de oude jongensschool te Waarloos en de vroegere rijkswachtkazerne aan de Duffelsesteenweg.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *