400.000 euro uitgaf voor externe consultants??

Geplaatst door

De huisvestingssaga krijgt venijnig staartje. Uit de documenten die we inzagen, bleek dat de stuurgroep voor de reorganisatie 400.000 euro uitgaf aan externe consultants. Volgens ons heeft die hoge factuur twee oorzaken. Ten eerste heeft men het financieel onderzoek twee keer laten uitvoeren door twee concurrerende bureaus. En ten tweede heeft de stuurgroep een externe consultant als haar voorzitter aangesteld. Toen we dit opmerkten gisteren tijdens de extra gemeenteraad, verantwoordde de bevoegde schepen zich door te stellen dat ze een objectieve voorzitter zochten omdat anders de ene of de andere gemeente misbruik zou kunnen maken van het voorzitterschap. Betalen we de prijs voor het wantrouwen tussen schepenen van wonen die bijna allemaal van N-VA zijn?

De burgemeester voegde eraan toe dat het niet zo erg is omdat deze kosten worden gesubsidieerd. Wat een vreemde uitspraak voor een partij die het woord ‘subsidieslurpers’ zelf heeft uitgevonden.

Op de foto zie je de nieuwe kantoren van de consultant. De vergelijking met onze sociale woningen laat ik aan u over.

Geef een reactie

Dorpslijst Sander staat klaar om al uw vragen te beantwoorden aangezien elke vraag in onze ogen een teken is van betrokkenheid bij onze gemeente. Wij vragen u wel om ons even de tijd te geven, maar als u een vraag stelt engageren wij ons om binnen de week te antwoorden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *